tisdag 7 februari 2012

Nytt EEG, nytt prov

I torsdags 19/1 gjordes ett nytt EEG och idag ringde läkaren. Den epileptiska aktiviteten i hjärnan har minskat, äntligen går något åt rätt håll! Då har vi lärt känna Calle lite och vårt intryck av att Calle blivit mer välmående var sant. En MR-röntgen ska inte göras förrän han är ca 18 månader eftersom man nu vill ge Calle en chans att utvecklas i lugn och ro. Framöver kommer det troligen även bli ögon- och öronundersökning. Förutom detta ska man följa upp hjärtats utveckling den 8/2.
Men vad sa då vår kära neurolog mer? Jo, man ska ta prover på ämnet Glysin. Detta tas i ryggmärgen och man ska försöka att använda den ryggmärgsvätska som finns sparad i Göteborg för att ta de prover man behöver.
Nu när man fått åtminstone lite ro kommer nästa känsla och nya tankar. Vill jag veta vad det är för sjukdom Calle har? Ja, om det finns mediciner som kan hjälpa honom och för att vi ska kunna hjälpa honom på bästa sätt. Men det är också en obehaglig känsla som kommer och går. Kanske lika bra att inte veta något om framtiden, det hade man ju inte velat med ett friskt barn. Man har på något sätt lärt sig att leva en dag i taget och se de små framstegen som Calle gör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar