tisdag 3 december 2013

Mjölkprotein -och glutenfritt

För några månader sedan skickade vi på eget initiativ Calles blod till ett laboratorium i Tyskland för att gör en screening av hur Calles kropp reagerar på protein i olika födoämnen, "imunglobelin G". Det visade sig att Calle har den starkaste reaktionen på alla sädesslag och mjölkprotein. Av någon anledning klarar hans kropp inte av att ta hand ämnena i dessa livsmedel, någonstans på vägen i den kemiska processen fungerar det inte som det ska. Någonstans på vägen är det en störning och vitaminer tas inte upp på rätt sätt och omvandlas fel. Hur mycket av detta som stämmer eller är relevant för hur Calle mår vet vi inte säkert. Vi kan inte heller bara bortse från detta när flera personer talar om någon form av ämnesomsättningssjukdom.

Även om vi inte har sjukvården med oss fullt ut har de respekterat vårt val att prova mjölkprotein -och glutenfri mat en period. Tur att Calle varit så pigg så han har kunnat äta vanlig mat. Nu äntligen har vi fått ny sondmat, sondmat som nu är vår trygghet i vardagen. 

2 kommentarer:

  1. Trots allt känner ni ju Calle bäst och specialister på honom. Hoppas att ni kommer att märka resultat i och med att ni ändrar kosten! Och om det inte gör någon skillnad så har ni ju ändå testat. Ni är fantastiska som kämpar för er lille kille!
    Kramar!
    MM

    SvaraRadera
  2. Ingen känner sitt barn så väl som föräldrarna även magkänslan måste få vara med. Testar man inte kommer man alltid att fundera. Funderar gör man ändå.
    Tycker ni gör helt rätt som testar och söker många vägar på jakt efter svaret på Callegåtan.

    Kramar till er alla!
    Tina

    SvaraRadera