söndag 24 november 2013

Bostadsanpassning

Följetongen fortsätter. Det har nu gått 15 månader sedan vi lämnade in en ansöka till kommunen om bostadsanpassning. I våra huvuden snurrar det och har gjort ett bra tag. Hur kan vi få det så bra som möjligt för Calle, assistent och för oss som familj? Vårt önskemål om att få bygglov känns väldigt långt borta och de flesta ställer sig väldigt frågande till detta beslut. Inte ens en ombyggnad av carport och förråd är aktuellt. Just nu är det bara en större toalett som är i fokus och lösningen är då att ta yta av vårt sovrum till toaletten, vårt sovrum som idag är på 13,5 kvm. Nu är en ny ansökan om bostadsanpassning inskickad, vad det kommer att leda till vet vi inte.

Ett enplanshus, inte ett endaste trappsteg och en tomt där det finns möjligheter, men svaret är tydligen NEJ. Om vi skulle få det godkänt och sedan flytta från huset kommer en ny familj få mer yta än vad någon annan skulle haft rätt till. Har också fått förklarat för oss att det är olika regler för olika kvarter och områden.  Det gör ont och jag blir förbannad att det är just det som är avgörande för vår framtid, att vi helt enkelt valde fel kvarter. Det gör mig inte mindre förbannad och sårad hur och var en del väljer att ta samtalen med oss. Det måste finnas bättre tillfällen än att prata med oss på en restaurang, en fredagskväll, en kväll då vi kommit iväg för att ha en bra kväll tillsammans. Hur tänker man då? Tänker man överhuvudtaget? Det finns regler, jag vet. Men för inte så länge sedan var det någon som uttryckt sig att man måste se till det enskilda fallet och vad är detta då? Att tro att jag vill lyssna på kommentarer från de som faktiskt avgör vår framtid i vårt hus tror fel. Det är inte det jag vill höra, ännu mindre en fredagkväll. "Jag tänker på er", ja du, det är det många som gör, men i detta fallet är det inte en tanke som räcker.



2 kommentarer:

  1. Bra Malin försök kämpa på om du orkar. Det finns dom som får bygga till för att glänsa lite extra men i detta fallet rör det sig om att få vardagen att fungera. Tyccker verkligen att ansvariga borde tänka efter ordentligt och se till behovet. Lycka till.

    SvaraRadera
  2. Om ni har en annan ritning som de sagt att ni inte kan få så be att få det avslaget skriftligt. Lämna sedan in en överklagan på detta. Måste väl även gå att överklaga bygglov till högre instans eller? Prova ... ge er inte. Det är ert hus, er framtid, er familj. Tänker väldigt mycket på er och kommer ihåg hur det kändes.
    /Pia

    SvaraRadera