torsdag 25 juli 2013

Lund - hemma

Det är nu kväll, har gjort oss så hemmastadda det går på vårt rum och laddar inför morgondagen. Från klockan 02.00 i natt ska Calle vara fastande och ca 08.00 är det dax att sövas, ta bort polyp och sätta in knapp. Att handskas med knappen blir en ny grej för oss, men tror att det kommer blir skönt. Hoppas verkligen att det går bra och att vi får komma hem sen med lite lugn och ro.

Hemma, i detta rum som vi befinner oss i nu på barnsjukhuset i Lund känns inte precis som "hemma". Ganska stort rum med vita väggar, vit barnsjukhussäng och inga gardiner. Här är det stort och nog många patienter som kommer och går. Kanske är det så att just den känslan infinner sig eftersom vi nästan känner oss som hemma på Csk. Vi kommer från "lilla" Csk där jag nog vågar påstå att alla sköterskor och läkare vet vilka vi är, åtminstone har de nog hört talas om Calle. Det känns tryggt på Csk, de tar kontroller ofta och det känns som de har bra koll på oss. Ja, faktiskt inte bara Calle utan frågar också om vi fått mat i oss, om vi fått sova, hur det är med storasyster och hur vi har det hemma. Rätt personer på rätt plats!

Hemma, då tänker jag på föräldrar, syskon, släkt, vänner, m.fl. även om ni alla inte bor i lilla Sölvesborg. Alla ni som på något sätt finns där med en hjälpande och stöttande hand, med ord och med mat. Tänker på er som hjälper oss att pussla ihop vardagen med storasyster, allt för att den inte ska bli alltför jobbig för henne. Kan aldrig tala om i ord vad det betyder, kan bara säga att utan er hade denna resa blivit mycket mycket jobbigare <3

1 kommentar:

  1. Vi kommer alltid försöka göra vad vi kan och hjälpa till med det som går....nu håller vi tummarna inför op och hoppas allt går bra!

    Kramar till er från.
    Jocke Lolle Adam Kenneth o Agneta

    SvaraRadera