måndag 8 juli 2013

Krampanfall?


Efter vår resa till västkusten har det varit vakna nätter med mycket hosta och rosslande. Calle har återigen fått en kur med antibiotika för att försöka utrota bacillerna en gång för alla. Förutom det blir det fortsatt arbete med att inhalera Natriumklorid och Ventoline flera gånger om dagen. Ett onödigt ont som det måste läggas tid och kraft på...

Men så kom den natt då Calle till en början sov lugnt men som sedan övergick till värsta frispelet och vi stod som frågetecken bredvid. Vid ca 01.00 var det som om vi tryckte på en knapp och Calles lugna men lite ansträngda kropp förändrades till ett helt galet tillstånd. Under några timmar kom detta galna beteende i intervaller, först från att vara lugn till sparka och veva med ben och armar. Det var inte alls den vakna och pigga Calle som varit några nätter innan. De stora blåa ögon gick från att ibland vara glada och pigga, sedan till en mer panikslagen blick. Vad detta ett epilepsianfall? 

I torsdags gjordes ett förlängt EEG för att upptäcka eventuella krampanfall. Den senaste månaden har jag mer och mer sett tendenser till olika anfall. Ibland kastar Calle sig framåt och sedan skrattar han, ibland ger han ifrån sig ett hickande ljud och blir spänd i kroppen för någon sekund med följd av att ögonen hoppar. Efter detta EEG blir jag nästan förvånad om det inte syns några anfall.

Det är slitsamt att ständigt gissa över hur Calle mår, att aldrig riktigt säkert få veta. Att kramper kan visa sig på väldigt många olika sätt har jag förstått. Just denna natt är det inte de lugna perioderna som var märkliga, utan mer de stunder då han börjar med ljuden och rörelse. Eller kanske är det just kombinationen med att vara lugn och i att sedan bli orolig. Vad kan det vara?

Hjälp oss att förstå oss på vår älskade lille Calle...
Får inte in filmen på bloggen...






1 kommentar: