tisdag 4 september 2012

Bostadsanpassning

Suck! Ja man kan säga att det var så jag kände efter att pratat bostadsanpassning. Hur vi ska använda husets utrymme och en ev tillbyggnad har verkligen ställt våra tankar på sin spets. Vi måste tänka här och nu men också ett steg längre. Vad behöver vi nu och vad kan vi behöva om 10 år. Det är just "vi" som vi vill tänka, vi som familj. Fick ganska klart för mig att det är tre grejer som man ser till ska fungera i hemmet med Calle. Så länge han kan få sina behov som mat, sömn och hygien tillgodosedda så är allt ok. Om resten av familjen sedan måste gå slalom mellan olika hjälpmedel spelar inte någon större roll. Vi har också fått veta att badrummet är tillräckligt stort för både taklift och duschsäng, vi bara undra hur?! Inget är bestämt än så det är väl bara att hålla tummarna att det finns lite familjekänsla med i sådana här beslut.

2 kommentarer:

  1. Håller verkligen tummarna för att ni ska hitta en lösning som passar hela familjen. Förstår att det är svårt att planera för många år framåt på en gång. Ingen vet ju egentligen vad morgondagen bär med sig.
    Kramar!

    SvaraRadera
  2. Räkna inte med familjekänsla. Har ni tur så får ni det på köpet men det är barnet med särskilt behov som det ses till. Familjekänslan måste ni nog tyvärr själv kämpa för. Menar inte detta för att göra er nedslagna utan för att göra er beredda på att det kan bli så.. Det ni ska göra är att se till att det görs så pass stora utrymme för Calles framtida behov så att ni inte ska behöva "gå slalom" mellan hans hjälpmedel. De ska ha egna utrymmen att ställas undan på då de inte används. T ex förrådsutrymme som i dagsläget kanske inte kommer att innehålla så stora saker men ju störr Calle blir, desto större blir hans hjälpmedel. Men förrådsutrymme behöver ju inte vara ett stort, det kan vara ett utrymme i anslutning till badrum, ett i anslutning till hall, ett i anslutning till hans rum.. När ni gör ramp in, tänk då även på att ha tillgång till vatten där så att man utanför kan spola av smutsiga däck innan man kör in.. Ja,jag kan fortsätta mer men tror ni vet en hel del vid detta laget.. O jag vet att det är tufft o svårt att sitta där ni sitter nu med allt som det ska tänkas på och ALLA det ska tänkas på.. Verkligen lycka till. O hör av dig om du har frågor..

    SvaraRadera