söndag 5 februari 2012

Första matsolen

Den 6/9 var det äntligen dags att få en stol till Calle med extra stöd. När vi kom in i rummet på hjälpmedelscentralen stod tre olika varianter av stolar och väntade. Varje steg i denna resa är en process. Runt omkring oss stod rullstolar andra hjälpmedel. Det är konstigt hur man trots allt vänjer sig vid olika situationer. Det känns skönt att kunna känna en lättnad för att det nu står en matstol med extra huvudstöd i huset. Är glad för att vi kan känna så och inte blunda för att det faktiskt är en sådan stol vi behöver just nu. En frihetskänsla för både Calle och för oss. Att ha en kille på närmare 10kg på armen och knäet sätter sina spår. Men visst, jag är ganska glad att det blev den stolen det blev. En stol som mest liknade en ”vanlig” stol. Calle själv såg ganska nöjd ut där han satt vid bordet, en riktig liten kung sin stol!

Kan man känna tårarna bränna i ögonvrån efter en träning? Tydligen…Efter 60 minuters Body balance med 10 minuters avslappning. Alla känslor och tankar virvlade runt i kroppen. De djupa andetagen släppte ut alla spänningar och drog in ny energi för att ge kraft. Det var en häftig känsla att kunna gå in i sig själv så, nästan läskigt men skönt!

Calle har fått sin andra tand =)

1 kommentar:

  1. Therese i Sundsvall31 december 2013 kl. 03:15

    Malin, känner igen det du skriver så väl. Vi använder samma stol till vår William, har gjutit ståskal och det är mycket jag känner igen i det du skriver, en rädsla för det faktum man ser, samtidigt som man känner hopp om förbättring av vardagen, och man inser att detta behövs just nu. Men det är inte lätt...

    SvaraRadera