torsdag 6 mars 2014

Hur ska det bli?

Sitter nu och blickar ut mot vår trädgård. Hur ska det bli? Kommer vi bo kvar här?
Blir det bra att bo kvar här? Får vi bo kvar här? Ja, det är många tankar som snurrar och jag känner
att det är svårt att släppa allt som virvlar om kring i huvudet. Ja vet att det inte är bra och försöker säga stopp för att strukturera och organisera dessa tankar. En sak i taget.

Överklagan om bostadsanpassning är inlämnad till kommunen. Deras beslut känns inte alls relevant till den verklighet som vi befinner oss i, en vardag där Calle har rätt till assistans dygnet runt. Inom cirka en månad kommer det finnas en annan person i vårt hem, en person som ska arbeta med Calle och vara hans stöd för att livet ska fungera. Ja, inte bara för att Calles liv ska fungera utan även för att livet för oss andra ska fungera. Assistenten och Calle ska få ha sin egna tid och sitt egna utrymme utan ha oss omkring, så även vi. Kanske det finns personer som inte förstått vilka multihandikapp Calle har och hur mycket stöd han faktiskt behöver? Med en kopia på beslut om assistanstimmar hoppas jag verkligen att kommunen inser vad vårt liv handlar om. Ett liv kantat med hjälp dygnet runt.

1 kommentar:

  1. Att vara beroende av andra ang. bostadsanpassningen vilka inte verka ha någon som helst förståelse kring er situation er måste vars hemskt. Inte minst att det begränsar och suger så fruktansvärt med energi.
    Hoppas beslutet kring assistanstimmarna kan ha påverkan. En trygghet behöver vi alla.
    Kram Elina

    SvaraRadera