söndag 10 juni 2012

Baciller och besked

Så har förkylningsbacillerna slagit till! Om det bara hade stannat med en snorig näsa och lite feber, men nej, inte på Calle. Slemmet var segt och den lilla bröstkorgen åkte upp och ner med snabba rörelser medan den bubblande andningen blev mer och mer jobbig. Det blev till att packa ihop oss åka in till Csk. Trots att sköterskorna möter nya barn varje dag så finns vi nog kvar i tankarna hos en del, åtminstone känns det så när man kliver in igenom dörrarna. Det är otroligt skönt att ha den känslan med sig på resan. Denna gången blev inkvarteringen inte så långvarig. Efter några timmars inhalerande, syrgas och provtagning fick vi åka hem.
Nu sitter vi här med inhaleringsapparat, mediciner och peppmask som vi ska kunna använda hemma och då kanske inte behöva åka in till sjukhuset varje gång som Calle blir förkyld. Skönt att ha det på plats men det blir också mer och mer att tänka på. 
Vi har nu äntligen fått besked från Göteborg vad det gäller Calles utredning. Beskedet är att vi kan avskriva alla metaboliska, mitokondriska och glysinsjukdomar. Utan att ha läst så mycket om dessa sjukdomar så har vi förstått att vi trots allt ska vara ganska glada och tacksamma över detta besked. Men den frågan kvarstår. Vad är det med Calle och finns det något som kan hjälpa honom?!

4 kommentarer:

  1. ❤ tänker på er ❤
    Vi syns på midsommar
    / Hannah

    SvaraRadera
  2. Styrkekrama!

    Ett stort gäng styrke och värmekramar till hela familjen!
    Grattis till att några stenar trillat från era axlar.
    Kan ändå känna oron med er....
    Calle har ändå de bästa av föräldrar!
    Hoppas ni får en skön sommar och kan få rå om varandra ordentligt och hämta krafter.
    Tina

    SvaraRadera
  3. Tacka gudarna att det inte var NKH.
    Hur är det annars med Calle?
    har han många kramper?
    har de gjort koll på hjärnan för att se ev skador?
    kan på ett sätt hoppas det "bara" är en liten skada på hjärnan som Calle kanske själv kan kringgå innan hjärnan färdigutvecklats.
    Kan ni inte söka på hjärnspecialister som forskar inom området hjärnan?
    De e ju inte för snabba o allt för kunniga här i landet kan jag säga. Ett år gammal o nyss fått avfärdat metaboliska sjukdomar?
    Det hade kunnat hända massa hemskla saker i den långa väntan =(
    Tess

    SvaraRadera